Uydu kablonuzun şase yapıp yapmadığını öncelikle kontrol ediniz. Lnb Veya kendinden uydulu televizyonunuza gelen uydu kablonuz da arıza olmuş olabilir. göz ucuyla çanak antene dokunmadan kablonuzu kontrol ediniz. Tuner çıkışı aşırı yüklendi hatasını yapamadığınız durumda Bizleri arayarak teknik servis talebinde bulunabilirsiniz.
Öncelikle eğer uydu kablonuz binanızın dışından evinize geliyorsa uydu kablonuzun sağlam olup olmadığını kontrol ediniz. Anten kablosunun receiver ve ya kendinden uyducu televizyonunuzun uydu kablosu giren yerde konnektörün takılı olup olmadığını kontrol ediniz. Çanak anteniniz balkonda veya evinizin duvarında ise çanağa bir şeyin çarpıp çarpmadığını kontrol ediniz. çanak anteniniz çatıda ise çatıya çıkmanın çok tehlikeli olabileceğinden dolayı lütfen yetkili uzman kişilere haber vermeniz gerektiğini unutmayın.. Televizyonda sinyal yok sorunu ve çözümü nasıl olmalıdır? sorusunun çözümü için hızlı uydu servisi teknik servis hattımızı arayarak randevu talebinde bulunabilirsiniz.
Uydu anteni kablonuz kopmuş, içine su girmiş, Lnb veya tuner çıkışı tarafından çıkmış olabilir, LNB arızalanmış olabilir, çanak anteninizin yönü kaymış olabilir, uydu cihazınız fabrika ayarına dönmüş olabilir veya bozulmuş olabilir.
Çalışmayan televizyonun receiver uydu cihazı bozulmuş olabilir, Kablonuz kopmuş, yırtılmış, ucları çıkmış, aşırı yıpranıp eskimiş olabilir, Çift çıkışlı lnb'nizin tek çıkışı bozulmuş olabilir. Yayını sorunsuz bir şekilde izlediğiniz televizyon HD yayın değilse, yani eski televizyonsa ve bu sinyal yok hatası veren televizyonunuz HD son sistem LCD televizyon ise çanak ayarınız da bozulmuş olabilir.
uydu kablolarının kısa gelmesi, kopması veya her hangi bir nedenden dolayı yetersiz kalan uydu kablolarını 2 adet F konnektör ve ara konnektör yanı birleştirici ile kablonuzu kopan yerden bağlayabilirsiniz. Kablo metrajınız 35-45 metreden daha uzun değilse, ve çanak antenden gelen sinyal kalitesi çok iyi derecedeyse her hangi bir sorun yaşamadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
Uydu cihazınız büyük ihtimalle elektrik aksamındaki her hangi bir sorun nedeniyle bozulmuştur. Ama yetkili teknik servise göndermeden önce uydu kablosunu cihazınızdan sökerek birde böyle denemenizi tavsiye ederiz.
Aynı uydu kablosu veya tek kablo üzerinden iki televizyonu çalıştıramazsınız. Ek aparat kullanarak kabloyu ikiye ayırıp iki televizyonu çalıştırmanız her iki televizyona veya lnb ye merkezi uydu santraline ciddi zararlar verebilmektedir. Ben yaptım sorun yok deyip işin içinden çıkabilirsiniz fakat belkide merkezi santralin diğer dairelerine giden çıkışların yanmasından sizler sorumlu olabilirsiniz. sizin ki çalıştığı için farkında olmadan başka birilerin hakkına girdiğinizi asla unutmayın. paralel olarak çatı anteninden gelen kabloya ek aparat takarat iki televizyonu aynı anda izleme şansını elde etmek için özel olarak üretilen ve fiyatları oldukça yüksek olan özel lnb ler bulunmaktadır.
Merkezi uydu santralinden evinize gelen uydu kablosunda sorun oluşmuş olabilir, Receiver uydu alıcınızda problem yaşamış fabrika ayarlarına dönmüş olabilir, veya merkezi uydu santralinden sizin eve gelen kablo çıkışı yanmış olabilir.
İkinci bir televizyon için merkezi uydu santralinizin rakam olan kısımları 1-3-5-7-9- veya 2-4-6-8- gibi yazan çıkışlardan boş olan birine uydu kablonuzu takarak kullanabilirsiniz.
Televizyonunuz da görüntü sorunsuz bir şekilde çalışıyorsa fakat ses alamıyorsanız, Receiver uydu alıcınızın skart veya hdmi kablosunu televizyon ve receivere bağlanan kısımlarını tam oturup oturmadığı konusun da kontrol ediniz. Televizyon ve receiverden sesin açık olduğundan emin olun. O kanalı değiştirerek başka kanalda sese bakın.
Televizyonunuz da ses var ama görüntü yoksa şayet varsa skart veya hdmi kablonuzu kontrol ediniz. Kumandanız da ampul lamba işareti varsa ona tıklayın. Televizyonunuz kendinden uydulu ise Yüksek ihtimalle televizyonunuz bozuldu. Fakat bir ihtimal daha var ki receiver uydu cihazı kullanıyorsanız o da bozulmuş olabilir.
Öncelikle televizyonunuz da aniden beliren sinyal yok sorunları şimdiki sıralayacağımız olası nedenlerden kaynaklanmaktadır. 1: merkezi uydu santrali kullanıyorsanız çıkış yanmıştır. 2: çanak anteniniz rüzgardan kardan dolayı bozuldu ya da bir cisim çarptı. 3: uydu kablosu koptu veya arızalandı. 4: lnb çıkışı yandı veya tamamen bozuldu. 5: Uydu cihazınız fabrika ayarına döndü veya tuner çıkışı bozuldu. 6: televizyonunuz fabrika ayarına döndü veya tuner çıkışı bozuldu.
Televizyonunuz da bazı kanalların çekmemesi yayının olmaması durumda, çanak anteninizin ayarının bozuk olması, çanak antenin yamuk ve darbe almış olması, kablonuzun bozuk olması, Lnb bozuk olması, lnb ince ayarın bozuk olması veya uydu alıcınızın ayarlarınızın güncel olmaması Belirtilerini taşımaktadır.
Kanal listeniz de HD kanallar yüklü fakat o kanallar açılmıyorsa uydu alıcınız SD bir cihazdır. her ne kadar HD yayınları kanal listenize eklemiş olsa bile bu kanalları açacak özelliiğe sahip değildir. Yalnız bu durum hiç bir hd kanalı açmama durumunda ortaya çıkar. Bazı kanallar çekiyorsa bazıları çekmiyorsa, yani HD kanallardan bahsediyorum, Böyle bir durum da anten ayarlaması veya arıza talebinde bulunmanız gerekir.
Anten kablonuz yaklaşık olarak kaliteli kablo kullanılması halin de 75 Metreye kadar da çok fazla sinyal kalitesinde bir değişkenlik olmamaktadır. Yalnız kablonuzun kaliteli olması ve içindeki tel sayısının fazla olması ve yeni olması gerekmektedir. Yoksa çok fazla sinyalin düşmesi sonucu kanallarınızın çoğu çekmeyebilir. Unutmayın kablonun kısa olması sinyal kalitesinin güçlü olacağı anlamına gelmektedir.
Uydu kablonuz bir nedenden dolayı koptuysa veya kablonuzu uzatmak istiyorsanız öncelikle kablonun dış yüzeyini 3 santimden üzerinde ki beyaz kaplamayı alta inmeden kesin sonradan ortaya çıkan ince telleri geriye doğru cekin. orada ince plastik olacak o plastiğide bir santimden kabloyu sıyırın. oraya sarı renkte bakır bir kablo çıkacak. aynı işlemi kablonun diğer ucunada uyguların. sonrada her iki kablo ucunda olan sarı renklı bakır kabloyu birbirine baglayın. orayı bantlayın.sonradan ince tellerı bırbırıne baglayın ve bantlayın. dıkkat edeceğiniz husus ince teller ile sarı tellerin birbirlerine değmemesidir.
Çanak anten çapı izlemek istediğiniz uyduya göre değişmektedir. yani hem küçük antende kullanılabilir hemde büyük anten. Dilerseniz bazı örnekler sunalım. Bu veriler İSTANBUL ili baz alınarak hazırlanmıştır. Türksat çanak anten için küçük anten 60-80-85-90-100 gibi antenlerde kullanabilirsiniz. Türksat kapsama alanı geniişliğinden dolayı. Hodbird anten için 85 ve üzeri antenler kullanabilirsiniz. aslında türksat anten çapı ile aynıdır dakat az daha büyük olması daha iyi sonuç verecektir. astra uydusu için 90 lık çanak anten olması gerekir ve tabiki daha büyükte kullanılsa hiç fena olmaz. Badr sat için en az 100 cm olmalıdır. en iyi sonuç 120 çanak anten ile alınır. Nilesat uydusu için de 120 cm olmalıdır. aksi taktirde sinyal alamayabilirsiniz.
Merkezi uydu santrali noprmal ortak çanak antenlerden daha iyi ve temiz işçiliklerle yapılan cihazlardır. normal ortak antenlere istinaden daha az arıza vermekte ve arıza olması sebebiyle herkesten ücret alınarak kişi başı 3-5 tl ödemek şartı ile çanak anten ayarlarınızı kolaylıkla yapabilirsiniz. asıl önemli olan mesele daire kablolarının konnektör ucları kapalu yerde duran merkezi santrale bağlı olmasından dolayı sıvı teması olmaması arıza verme süresini biraz daha uzatmaktadır.
Televizyon kanallarının gidip gelnesi, yani tanım olarak kanalların sinyal yok deyip tekrardan yayın yapmasının sebepleri şunlar olabilir. Rüazgarlı karlı veya yoğun yağmurlu bir hava vardır.uydu kablonuzda arızalar meydana gelmiştir. çanakl anten ayarınız bozuktur. veya uydu alıcınız bozuktur.
Merkezi uydu santralinde boş yer olmaması durumunda ek olarak ilave merkezi uydu santrali konulabilir, yani kullanılan santrale çanak anten montajı yapılmadan ilave edilir. bu istenilen ebatta olabilir. ya da bireysel olarak kendiniz için yeni bir çanak anten seti almanız gerekir. Bilgi için 0538 034 24 04
Televizyon da renk bozukluğu olduğu zaman, özellikle harici uydu alıcısı kullanıyorsanız ve yeşil renge döndüyse televizyonunuz, uydu alıcınız ile televizyonunuz arasındaki kabloları kontrol ediniz. Bağlantılarınız düzgün bir şekilde yapıldıysa uydu alıcınızı yenisi ile değiştirin.
Anten kablosu ek yapıldığı zaman bir kaç mhz düşmektedir. özellikle eski olan ve daha önce ek bağlantıları bulunan kabloya yeniden ek yaparsanız kanalların çoğunu kaybedebilirsiniz. Böyle bir durum ile karşı karşıya kaldıysanız kablonuzu baştan aşağıya hiç ek yapmadan kaliteli olanı ile değiştiriniz.
Bir nedenden dolayı kopuk olan kabloya müdahale ettiniz veya kısa olan kablonun üstüne ek kablo bağlantısı yaptınız. ama hiç beklemediğiniz bir şey oldu ve kablonuz artık çalışmıyorsa ek yerlerini kontrol ediniz. ince tellerin kesilmediğine ve ortadaki sarı kalın telin birbirlerine bağlı olmasına dikkat edin. bu arada ince ve kalın tel birbirlerine değmemelidir.
çanak antenlerin montajı yapıldıktan sonra tadilata giren bazı evler de maalesef. antene eliniz artık yetişmeyebilir. giriş katlardaysa uzun merdiven alıp ayarlarını yapabilirsiniz. yalnız yüksek katlardaysa bu antene hiç bir işlem yapamazsınız. bunu öylece bırakıp komple yeni çanak anten seti almalısınız.
Kendinden uydulu televizyon da veta harici uydu alıcınız da trt4k kanalını açtığınız da ses var ve görüntünün olmadığından mı şikayetçisiniz? TRT 4K kanalında ses var görüntü yok sorunu genel de televizyonun 4k uyumlu olmadığını gösterir. harici bir uydu alıcısı kullanıyorsanız bu sefer de televizyon 4k olsa bile uydu alıcısı 4k uyumlu olmadığından dolayı yine de sesi duyarsınız ama görüntüyü göremezsiniz.
Trt 4k kanalı sık sık frekans değiştirmektedir. hatta ilk olarak test aşamasındayken 3 ayda 2 kez frekans değiştirdiğini bile gördük. Bu nedenler kanal listenizde trt4k varsa bu kanalın frekansının güncel olup olmadığına bakınız. en doğru bilgili Türksat kanal listesi kısmından ve trt internet sitesindeki kanal frekansları yazan yerden inceleyebilirsiniz.
Televizyon kanalları silindiğinde bunun nedenini öncelikle bilmeniz gerekir. Eğer siz kanalları bilerek veya yanlışlıkla sildiyseniz o zaman https://www.montajuyduservisi.com/proje/kanallar-silindi-nasil-geri-getirebilirim-407 konumuzda ki işlemleri takip ederek kanalları yeniden geri getirebilirsiniz. Yalnız kanallar kendiliğinden silindiyse veya sinyal olmadığı için siz sildiyseniz o zaman da bir uydu servisi firmasını aramalısınız. İstanbuldaysanız bizi arayabilirsiniz. 0538 034 24 04
Televizyon kanallarının kendiliğinden silinmesi konusu aslında tv markasına göre değişmektedir. Televizyonu kapatmadan fişi çektiğiniz de kanallar silinebilir. Anakart bozuk olduğunda silinebilir. Evinizin elektriğin de topraklama ile ilgili bir sorun varsa da televizyonun kanallarını silmesinde etkili olabilir. Bunlar aslında mazeret değildir. Televizyonun kanallarının silinmesi televizyonun bozuk olmasından kaynaklanmaktadır. Tv garantisi devam ediyorsa mutlaka tv servisi tarafından onarılması gerekir. Ayrıca https://www.montajuyduservisi.com/proje/kanallar-silindi-nasil-geri-getirebilirim-407 sayfasından da tv kanallarının neden silindiğini ayrıntılı bir şekilde öğrenebilirsiniz.
Çanak antenden gelen uydu kablosunda elektrik olduğunu hissettiğiniz esna da lütfen hemen uydu tamircisini çağırın. Anten kablosuna ve televizyonun arkasındaki kablonun bağlandığı yere veya uydu alıcısına dokunmayın.