workimg
  • 14 Haziran 2018
  • Uydu Haberleri

​Televizyon da trt kanalı yok

Konumuzu anlatmadan önce öncelikle sizler Televizyon da trt kanalı yok sorunu ile karşılaşmadan veya bunun farkına varmadan önce kanalı siz mi sildiniz yoksa gerçekten de yüklenmedi mi? sorusunu kendinize sormanız gerekir.


Çünkü TRT kanallarının HD frekansı hariç, diğer normal kanallarının frekansı çok güçlüdür. Yani bütün kanallar çekiyorsa trt kanalları da çekmesi gerekir. sizler otomatik arama olarak kanalların taramasını gerçekleştirirken o esnada oluşan bir anten sinyal sorunu nedeniyle trt kanallarına denk gelmesi suretiyle kanallar yüklenmemiş olabilir. Veya sizler kanalların sıralamasını veya istemediğiniz kanalları silmek istediğinizde yanlışlıkla trt kanallarını da silmiş olabilirsiniz. Bundan dolayı sizler gerçekten de müdahale edip etmediğinizi bilmeniz gerekir.

Trt güncel frekansı bulup kanal taraması yapın

İnternet sitelerin de trt kanallarının güncel olan frekanslarını bularak ayarlama yapabilirsiniz. Bunun için www.google.com.tr üzerinden trt1 frekansı diye arama yaparak gerekli olan adımları izlemeniz takdirde güncel frekansa ulaşmanız mümkün. Trt1 frekansını bulup kanal aramasını yapmanız halinde bütün trt kanallarının aynı frekans üzerinden yayın yapmasından dolayı aynı anda trt kanallarının tamamının eklendiğini görebilirsiniz.

Anten ayarını kontrol ettirin

Yukarıda anlatıldığı üzere frekans eklemeniz halinde yine de kanalları bulamıyorsanız o zaman sisteminizde bir arıza var demektir. bu arıza çanak antenden, uydu anten kablosundan, lnb, uydu alıcısı veya eğer kullanıyorsanız kendinden uydulu olan televizyonunuzdan da olabilir. Nereden olduğunu anlayabilmeniz ve Televizyon da trt kanalı yok problemini gidermek için mutlaka bir uydu servisi işi yapan birilerini çağırmanız gerekir.