workimg
  • 22 Ekim 2018
  • Uydu Haberleri

​tek uydu alıcısı ile iki televizyon

Bazen 2 tane televizyona da aynı görüntüyü vermek isteriz. Tek uydu alıcısı ile iki televizyon çalıştırmak için elinizde bazı uydu cihazı modelinin ve uzun kablo olması gerekir. Eviniz de kullandığınız 2 tane televizyonun da içerisinde uydu alıcısı vr ve sonradan takılan bir receiver kullanmıyorsunuz.


Yalnız bilmenizi isterim ki dahili uydu alıcısını tek uydu alıcısı ile iki televizyon çalıştıramazsınız. Hatta her uydu alıcısı da çalışmasına izin vermez bu nedenle alınacak malzeme listesini burada açıklamak isteriz.

Tek uydu alıcısı ile iki televizyon çalıştırmak için gerekli malzemeler

Bir adet HDMI / SKART çıkışı olan receiver Veya skart / RF çıkışlı (Uydu alıcısı)

Bir adet uzun HDMI kablosu (Bir televizyondan diğerine kadar uzun olmalı)

Bir adet kısa skart kablosu (Uydu cihazının yanındaki televizyon için kullanılacak)

Bağlantı nasıl yapılır?

Öncelikle uydu alıcısın alırken cihazın hdmi ve skart çıkışı olan ya da skart RF bir cihaz almanız gerekir. Eğer skart / hdmi çıkışı olan bir cihaz alırsanız daha iyi görüntü elde edersiniz. Ama böyle bir cihazı bulmazsanız skart Rf çıkışlı bir cihazda alabilirsiniz. Böyle bir cihazı alırsanız az önce skart hdmi çıkışlı olan model kadar kaliteli görüntü yakalayamayabilirsiniz.

HDMI / SKART çıkışı olan bir uydu alıcısı aldığınızı var sayalım. Skart kabloların çok uzun olanı olmadığı için o zaman hdmi kablosunu uzun almanız gerekir. Uydu alıcısını skart çıkışı olan televizyonun yanında tutmalısınız. Yeni aldığınız uydu cihazına uydu anten kablosunu takınız. Dışardan çanak antenden gelen veya evin içerisinden prize bağlanan anten kablosundan bahsediyorum. Skart kablosunu uydu alıcısına takın ve diğer ucu da televizyonun skart çıkışına bağlayın. Eğer bu televizyonunuz da skart çıkışı yoksa diğer televizyon ile yer değiştirin.

Diğer aldığınız uzun hdmi kablosunu da uydu alıcısının ikinci çıkışı olan hdmi kablosuna bağlayın. Diğer bir ucuda diğer uzak televizyona bağlayın. Uydu alıcısını açın ve televizyonların ayarlarını yapmaya başlayın. Hemen yanında olan kısa skart kablosu bağlı olan televizyondan input source av veya farklı bir tuş fonksiyonu ile skart çıkışını seçip okey tuşuna basın. Uydu alıcısının görüntüsünü televizyon da almalısınız. Görüntü gelmediğin de kablonuzu kontrol ediniz.

Şimdide diğer televizyonun yanına gidin ve az önceki televizyon da yaptığınız işlemin aynısı yapın. Yalnız bu sefer bu televizyona hdmi kablosunu bağladığınız için o zaman skart yerine hdmi çıkışını seçmelisiniz. Dikkat edin. Hangi hdmi çıkışına taktıysanız o çıkışı seçmelisiniz. Yoksa görüntü alamayabilirsiniz.