workimg
  • 2 Haziran 2016
  • Uydu Haberleri

TRT 4K yeni frekansı, trt ultra hd frekansı 11.08.2016

Konu Ekleme: 19.06.2016

Trt ultra hd frekansı, yani bir başka deyim ile trt 4k frekansı iki ay içerisinde ikinci bir frekans değişikliğine gitmiştir. Haziran ayında yapılan yapılan ultra hd frekans değişikliğinden hemen sonra Temmuz ayında da farklı bir frekansa geçmiş bulunmaktadır.


En güncel haber ve frekans haberlerini sizleri güncel bir şekilde ulaştırmaya çalışıyoruz. Türkiye'ye ilk HD televizyon kanalı olan trt hd kanalı hd kalitesindeki yayına son vererek yerini trt 4k kanalına devretmiştir. Bilindiği üzere trt 4k frekansı şu anda 4k uyumlu olan bütün televizyonlarda kanal araması veya manuel kanal ekleme bölümünden trt 4k frekansını ekleyerek izleme şansına sahipsiniz. Eğer televizyonunuza trt 4k frekanslarını girerek yada trt 4k yeni frekans bilgilerini girmenize rağmen kanalı izleyemiyorsanız bilin ki televizyonunuz trt 4k yayınını desteklememektedir.

SON GÜNCELLEME: 19.06.2018

2018 Dünya kupası TRT 4K kanalın da

Trt 4k kanalı uzun bir aradan sonra test yayınlarını başarı ile sonlandırarak gerçek orijinal yayınlarına başlamış durumda. Şu anda belgeseller, tarihi yerler, programlar ve en önemlisi de 2018 yılı için Rusya'da düzenlenen Dünya kupası karşılaşmalarına yer vermektedir. Sizin de televizyonunuz da trt 4k kanalı yer alıyorsa kanalı izlemek için Ok tuşuna basınız. Kanalı görüntüleyemezseniz farklı bir sorun var demektir.

Unutmayın. Her televizyon trt 4k kanalını çalıştıramaz. Kanal listenizde kanalın ismi olsa bile yine de ses var ama görüntü yok sorunu ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bundan dolayı bu kanal diğer normal kanalların aksine çok farklı bir sistem ile çalışmaktadır.

Trt 4K ultra hd kanalın da sorun yaşıyorsanız aşağıda yer alan konulara bakmanızı rica ediyoruz.

Trt 4k ses var görüntü yok diyorsanız buraya tıklayarak nedenini öğrenebilir ve bunun için gerekli adımları izleyebilirsiniz.

TRT 4K yeni frekansı ve ya frekans bilgilerini burada paylaşıyoruz

.

Uydu : Türksat 42.E Türksat 4a

Frekans: 10.980

Sembol Oranı: 12500

Polarizasyon: (V) Dikey

HEVC Dolby digital +