workimg
  • 23 Temmuz 2018
  • Uydu Haberleri

​Hdmi kablosu bağlantı sorunu

Hdmi kabloları en yüksek kaliteli görüntünün iletilmesi için kullanılan özel kablolardır. Hdmi kablosu bağlantı sorunu yaşadığınızda diğer daha önceki zamanlar da veya hdmi çıkışlı bulunmadığı için mecburen diğer farklı bağlantılar kablolarının kullanıldığı gibi, onların arızalarının giderilmesi konusun da ne yapıyorsanız aynı işlemleri bu kablo türü içinde yapmanız en azından görüntünün iletilmesi açısından doğru yolda olduğunuzu göstermektedir.


Skart kablosu, tos kabloları ve hdmi kabloları görüntü aktarımı için kullanılan özel kablolardır. Bu kabloların çalışmaması gibi bir durum söz konusu olma sa bozulmuş olma ihtimalleri en azından bağlı bulunduğu cihazlara kıyasla çok daha azdır.

Hdmi kablosu bağlantın da sorun var

Bağlantı sorunları yaşadığınız da ilk önce Hdmi kablosu bağlantı sorunu ile bir ilgisinin olup olmadığını öğrenmek için kontrollü olarak bir yol izlemelisiniz. Bilgisayar, uydu alıcısı, vcd veya dvd player ile görüntü aktarmayı hedefliyorsanız ilk önce bu cihazın tam olarak çalışıp çalışmadığından emin olmanız gerekir. eğer daha önceden hiç çalıştırmadıysanız kullandığınız elektronik cihaz, hdmi kablosu veya televizyonunuz bozuk olabilir. Deneme yanılma yöntemi ile kolaylıkla bu sıkıntıdan kurtulabilirsiniz.

Hdmi kablosu bağlantı problemi nasıl giderilir?

Kullandığınız bir bağlantı kablosu varsa onu deneyerek başlayabiliriz. İlk önce cihaz da ne tür çıkışlar olduğuna bakın. Skart, pc ve hdmi gibi girişler bulunabilir. Elinizde bir kablo varsa hdmi yerine farklı bir yere de takabilir ve aynı şekilde diğer bir ucunu cihazın da aynı şekilde aynı çıkışın olması gerektiğini hatırlatalım.

İkinci olarak televizyon da birden fazla çıkış olduğundan dolayı kumandadan kablonun takılı bulunduğu çıkışı seçmeli ve bir kez de böyle bakmalısınız. Kumandanızın üzerinde av veya input gibi çıkış ayarlarının yapılabileceği bir tuş fonksiyonu göreceksiniz. Siz kabloyu hangi çıkışa taktıysanız kumandanız üzerinden o çıkış ismine gelip Okey tuşuna basmalısınız.

Bütün bu anlatılanları uygulamanız halinde Hdmi kablosu bağlantı sorunu devam ediyorsa o zaman kullandığınız cihazın türüne göre tamirci seçimi yapmanız gerekecektir. Mesela uydu alıcısından görüntü alamıyorsanız bir uydu servisi firmasına, Bilgisayardan televizyona görüntü aktarırken yapamadıysanız bir bilgisayarcı veya elektronikten iyi derece anlayan uyducu da çağırabilirsiniz. Problemin ne olduğunu anlatmanız ile Hdmi kablosu bağlantı sorununun üstesinden gelen kişi ile tercih yapmak yerine derdinizi tam olarak anlatmanız halinde bu sorunun küçük bir olay olduğunun hemen farkına varacaksınız.